Fritz Hansen x Louisiana Museum of Modern Art

Når kunst og design forenes

Fritz Hansen er hovedsponsor for Louisiana – et af Nordeuropas mest prestigefyldte museer. Partnerskabet blev født i 2014 ud af en fælles passion for kunst og design med et delt ønske om et åbent, konstruktivt og inspirerende samarbejde, der kunne komme begge parter til gavn.

Som en del af partnerskabet er Fritz Hansen hovedsponsor for 'Architecture & Design'-kategorien på Louisiana Channel – en internationalt anerkendt videokanal om kunst, litteratur, arkitektur, design og musik produceret af museet selv. Filmene, der ligger online og rummer mere end 900 videoer, går i dialog med kunsten og kunstnerne og strækker sig langt ud over museets egne vægge. Fritz Hansen sponsorerer indholdet, der alene er udviklet og eksekveret af Louisiana.

Fritz Hansen har en lang tradition for at støtte og bevare kunst- og kulturscenen og har gennem årene samarbejdet med flere både danske og internationale kunstnere, herunder Zaha Hadid, BIG Architects og Henning Larsen Architects.

Louisiana åbnede dørene første gang i 1958 i Humlebæk. Museet var oprindeligt tænkt som hjemsted for moderne dansk kunst, men ændrede hurtigt kurs for at henvende sig til et globalt publikum med internationalt anerkendte værker. I dag står museet som et ikon i moderne dansk arkitektur og hyldes for sin glidende sammensmeltning af kunst, arkitektur og det omgivende landskab.